een initiatief van Obvion hypotheken
Tips
geplaatst op 23 maart 2016

Ben jij op zoek naar een huis en ga je de Open Huizen Dag 2016 bezoeken? Deze 5 tips helpen je door een huis heen te kijken en mogelijkheden te spotten.

Het liefst ben je meteen verliefd op een huis. Maar soms moet je ook door de huidige status heen kunnen kijken. Dat vinden veel mensen lastig. Want die knalrode muur is wel heel lelijk. Of de keuken is te donker. Hoe zorg je nu dat je de mogelijkheden van een huis wél ziet? Interieurstylist Christiaan Fraza geeft insider tips. Want die rode muur kan altijd wit gemaakt worden. Of een glazen deur kan voor meer licht zorgen. Check it out!

Tips voor Open Huizen Dag 2016

 1. Let niet op het huidige interieur
  Pimpelpaarse muren, afgrijselijke gordijnen of overal schilderijtjes? Kijk daar doorheen! De inrichting van iemand anders is vaak de grootste afknapper, maar het is het gemakkelijkst op te lossen. Probeer het huis in je hoofd geheel wit te projecteren en kijk hoe jij het in wilt richten. Kijk hier hoe van een huis je thuis kunt maken.
 2. Denk na over welke muren/ruimtes verbouwd kunnen worden
  Oogt een huis klein? Dat kan bedrog zijn door onnodige muren die ruimtes kleiner maken. Bekijk goed welke muren eventueel weggehaald kunnen worden, om zo meer ruimte en licht te creëren. Tenzij je niet zit te wachten op een verbouwing. In dat geval is dit toch niet het geschikte huis.
 3. Neem (als dat kan) tijdens de Open Huizen dag een deskundige mee
  Is er een plattegrond beschikbaar van het huis? Vraag deze op en kijk er goed naar. En probeer iemand mee te nemen die veel ervaring heeft met elektriciteit- en waterleidingen. Naast dat je ruimtes groter kunt maken door overbodige muren weg te halen, kun je ruimtes anders indelen. Maar dat moet wel kunnen. Zoals de keuken naar de achterkant van het huis of de badkamer naar een grotere ruimte.
 4. Is het ruim genoeg voor jouw wensen?
  Heb je kinderen en wil je drie slaapkamers, een werkkamer, een zolder voor de was en een aparte opbergruimte? Dan moet die ruimte er wel zijn. Let goed op de praktische indeling van het huis, hier kun je met een verbouwing eventueel nog wat aan sleutelen, maar de ruimte moet er wel voor zijn. Een huis kan nog zo’n mooie tuin hebben op het zuiden, als je ruimtegebrek hebt, is het toch niet het perfecte huis.
 5. Hoe voel je je als je het huis binnenstapt?
  De indeling en het interieur kunnen helemaal aan jouw eisen voldoen, maar als het huis niet goed aanvoelt moet je het absoluut niet doen. Het moment dat je de straat binnenkomt, voor de deur staat en naar binnen gaat moet goed aanvoelen. Dat je dat geluksgevoel hebt in je buik. Heb je dat niet? Dat gaat zelfs een muur minder of een complete verbouwing je niet helpen.

christiaan fraza_By Femfotografie_MG_8036

Christiaan Fraza
Interieurstylist

Lees ook:

5 tips voor verkopers tijdens Open Huizen Dag 2016

De downloadbare checklist Open Huizen Dag 2016

5 Funda-tips voor de Open Huizen dag 2016

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media