een initiatief van Obvion hypotheken
Trends
geplaatst op 23 maart 2016

Open Huizen Dag 2016: doet jouw huis mee? Lees dan deze top tips van interieurstylist Christiaan Fraza. Zo ben jij ‘Open Huizen Dag 2016-proof’!

Zaterdag 1 oktober is het weer zover: Open Huizen Dag. Veel verkopers zetten hun deuren dan een extra dagje open voor geïnteresseerde kopers. Maar hoe overtuig je die kopers nu? Tijd voor tips van een expert!

Tips voor Open Huizen Dag 2016

 1. Troep opruimen en schoonmaken
  Een sopje door het huis en geen troep zorgt er meteen voor dat je huis er verzorgder en ruimer uitziet. Dus laat geen was hangen, zorg dat er geen stinkende sportsokken in de wasmand liggen en schrob de wc. Een potentiële koper moet zich kunnen inbeelden dat hij hier gaat wonen. Dat lukt beter zonder jouw rommel en viezigheid.
 2. Grote onnodige obstakels de deur uit
  Een grote zitzak? Een mega schilderij aan de muur of je lievelingstijdschriften gestapeld naast de bank? Ruim alle grote onnodige obstakels op, als ze toch alleen maar in de weg staan. Maar ga niet té ver. Opruimen is goed, maar het moet niet té kaal worden.
 3. Persoonlijke spullen opbergen
  Kopers moeten niet voelen dat dit jouw is huis; het is hun toekomstige huis. Foto’s van de laatste vakanties en kinderen kun je beter weghalen. In plaats van persoonlijke foto’s kun je de lijstjes vullen met standaard afbeeldingen van bijvoorbeeld een bloem of een stad. Zorg ook dat eventuele huisdieren die dag ergens anders kunnen zijn.
 4. Schilder opvallende kleuren of drukke behangetjes over met witte verf
  Dit kost de meeste tijd, maar levert ook het beste resultaat. Veel mensen hebben moeite om door het interieur van een ander heen te kijken, vooral als het ver af staat van hun eigen smaak. En als het goed is ben je binnenkort toch uit je huis, dus die witte muur zie je nooit meer.
 5. Maak het gezellig!
  Het klinkt cliché, maar het werkt echt. Bak voor de Open Huizen Dag 2016 een appeltaart en zet een pot verse koffie en bied dit ook echt aan. De geur van vers gebakken traktaties geeft een fijn en warm gevoel. Trek alle rolluiken en gordijnen open en zet deuren open voor zoveel mogelijk licht. Steek daarnaast nieuwe kaarsen aan (geen oude klompjes). Ook al schijnt de zon, brandende kaarsen zorgen voor een extra gezellig gevoel. Maar sla hier niet in door. Zet bijvoorbeeld geen sfeermuziek aan, want dat leidt onnodig af. Houd het subtiel.

Ben je juist op zoek naar een huis? Lees dan deze tips voor huizenzoekers.

christiaan fraza_By Femfotografie_MG_8036Christiaan Fraza
Interieurstylist

Lees ook:

Checklist Open Huizen Dag 2016

5 Funda-tips voor de Open Huizen Dag

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media