een initiatief van Obvion hypotheken
Trends
geplaatst op 18 augustus 2015

Een festival, schoonmaakactie of speeltoestellen voor de buurt? Maak het mogelijk met een crowdfunding project op deze sites.

Crowdfunding is niet alleen geschikt voor grote projecten zoals huizen, kantoren of nieuwe producten. Het systeem leent zich juist ook zeer goed voor lokale initiatieven. Bedenk een leuk project en enthousiasmeer de buren om mee te doen. Want een fijne buurt is van groot belang voor je woongenot.

Verschillende websites bieden de mogelijkheid om een project te starten en geld op te halen. Dus: heb je een leuk idee, surf dan direct naar een van de volgende websites.

Voor je Buurt

Voor je Buurt is de bekendste crowdfundingsite voor initiatieven in de buurt of wijkprojecten. De projecten waarvoor geld wordt opgehaald, lopen sterk uiteen. Zo wordt er bijvoorbeeld geld gezocht voor het organiseren van een dag tegen de Eenzaamheid, de Buurtcamping Noorderpark en de rijdende Pannenkoeken Huifkar, een nieuwe toeristische attractie voor Zutphen en omstreken.

Ongeveer 80% van de campagnes op Voor je Buurt is succesvol.

De bedragen die gevraagd worden, variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend euro.

Groen Beweegt!

Wil je de buurt groener maken? Dan is het platform Groen Beweegt! de juiste plek. De site biedt, net als de voorgaande initiatieven de mogelijkheid om geld op te halen. Maar daarnaast gaan de initiatiefnemers nog een stap verder. Zo helpt Groen Beweegt! ook met het leggen van de contacten die nodig zijn om het project te realiseren. Ook wordt er aandacht voor het project gevraagd in de media, bij belanghebbenden en bij de officiële instanties. Ook biedt het platform voorbeeldbrieven voor gemeenten, verenigingen en sponsoren.

Spacehive

De Nederlandse voorbeelden zien er degelijk, maar wel een tikkeltje saai uit. Terwijl ze toch bedoeld zijn om geldschieters over de streep te halen. Daarom een buitenlands voorbeeld dat wél een aantrekkelijke website weet neer te zetten: het Britse platform Spacehive dat zich richt op buurten in Groot-Brittanniëis. Op dit moment is het daar bijvoorbeeld mogelijk om te investeren in een startersmarkt in Manchester of een park in Southwark. De bedragen verschillen behoorlijk en gaan van £ 5000 tot £ 370.000.

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media