een initiatief van Obvion hypotheken
Tips
geplaatst op 26 september 2017
Leestijd ± 2 minuten

Op zaterdag 30 september 2017 is het weer NVM Open Huizen Dag. Met onze handige Checklist Open Huizen Dag kom je goed voor de dag én zie je niks over het hoofd. Misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt!

Checklist Open Huizen Dag

Checklist Open Huizen Dag 2017

Download de checklist via de button hierboven en print ‘m uit om mee te nemen. Belangrijke tip voor zaterdag: neem je mobieltje of een fototoestel mee om foto’s van de woningen te maken. Zo blijft het beeld van de huizen die je bezoekt beter hangen als je daarna weer thuis bent. Checklist in the pocket? Met deze Funda-tips is je route zo uitgestippeld:

1. Gebruik de selectie van Funda

Op Funda.nl kun je met een druk op de knop alle huizen van de NVM-makelaars bekijken die meedoen aan de Open Huizen Dag. Hierna kun je verder gaan filteren op bijvoorbeeld prijs, provincie en aantal kamers.

2. Zoek verder op de kaart

Heb je al een idee in welke stad en welke wijk je een huis wilt zoeken? Maak dan gebruik van de mogelijkheden om te zoeken op de kaart. Je vindt de knop hiervoor boven je zoekresultaten aan de rechterkant. Als je met de muis over een huisje op de kaart gaat, zie je het adres en de vraagprijs. Klik je op een huisje dan krijg je in een venstertje de belangrijkste gegevens en een foto van het pand te zien.

3. Maak een selectie

Inschrijven bij Funda is kosteloos en heeft een aantal voordelen. Zo kun je een zoekopdracht instellen waardoor je bij terugkeer op Funda direct de nieuwste huizen binnen jouw zoekopdracht te zien krijgt. Ook kun je huizen ‘bewaren’ waardoor je snel een lijstje met interessante woningen kunt maken voor de Open Huizen Dag 2016.

4. Bekijk de buurt

Een zoektocht naar een nieuw huis gaat verder dan alleen de woning. Ook de buurt moet aansluiten op je wensen. Funda heeft het je gemakkelijk gemaakt door Google Streetview te integreren. Leuk huis gezien? Via het tabblad * kaart & buurt*  kun je met een druk op de knop meteen rondkijken in de buurt.

5. Controleer de zon

Ben je op zoek naar een huis met een tuin? Dan wil je daar waarschijnlijk ook volop van kunnen genieten in de zon. Van een kaartje is het alleen soms lastig inschatten waar en wanneer je rondom je huis zon en schaduw hebt. Via de website Zonnegrens.nl kun je zien hoe de tuin er op verschillende momenten bij ligt. Bij sommige huizen is deze informatie overigens ook via Funda zelf op te vragen.

Het perfecte huis gevonden tijdens deze Open Huizen Dag? Dan is het slim om alvast je maximale hypotheek te berekenen.

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media