een initiatief van Obvion hypotheken
Trends
geplaatst op 28 mei 2015

Je huis verkopen? Dan wil je je huis zo goed mogelijk presenteren. 10 tips van interieurarchitect Danielle Beekhuis.

  1. Denk in doelgroepenVoor wie is je huis het meest geschikt? Kunnen senioren er het beste terecht, of is het juist een woning voor een jong gezin? Houdt bij de inrichting vervolgens rekening met die doelgroep.
  2. Wek suggestiesLeeggehaalde huizen en ruimtes verkopen slechter. Waarom? Mensen willen bij het kijken graag meegenomen worden. Ga daarom suggestief te werk. De serre kan bijvoorbeeld een geweldige plek zijn voor de eettafel. Is het huis voor een jong gezin? Zet er een kinderstoel bij. En is die kleine kamer boven geschikt als kinderkamer of werkkamer? Zet naast het bed een stoere speelgoedkist of een tafel met stoel. En maak het af met een teddybeer of bureaulamp. Daarnaast is het ook belangrijk dat het huis schoon en opgeruimd is.
  3. Laat de vloer het werk doenHoe meer vloeroppervlak je ziet, des te ruimer lijkt het huis. Vermijd dus grote, scheefstaande fauteuils. En de bank? Die hoeft lang niet altijd tegen de muur. Als de muren vrij zijn, geeft dat een veel meer ruimtelijke effect.
  4. Schilderijen? Leef je niet te veel uitVolle muren ogen onrustig, en zuigen het ruimtelijke gevoel uit je huis. Dat geldt ook voor behang met drukke dessins. Houd de muren neutraal en rustig. Een schilderij of kleur op de muur is geen probleem, maar gedoseerd! Laat het huiselijk aanvoelen, maar geen showroom.
  5. Zie de zichtlijnenHoud rekening met zichtlijnen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je vanaf de bank naar buiten kan kijken. Dat maakt de kamer stukken groter.
  6. Wandje een kleur? Kies die van het tv-meubelEen neutrale kleur fleurt je huis aardig op. Wil je een wandje beschilderen in de woonkamer? Kies dan voor de muur waar het meeste naar gekeken wordt. Meestal de wand waar het tv-meubel staat. Heb je een bakstenen muur? Schilder deze dan wit. Dat oogt een stuk ruimer en rustiger.
  7. Maak het zo licht mogelijkLicht is belangrijk. Hebt je raamfolie tegen het raam geplakt? Wanneer je het weghaalt zorgt dat voor flink extra licht. Doe voldoende verlichting in het huis aan voor als het te donker is.
  8. Schade? Verberg het nietProbeer gebreken die bijvoorbeeld ontstaan zijn door waterschade niet te verdoezelen met grote platenbakken of wandkleden. Dat trekt juist meer de aandacht. Je kunt je beter richten op de sterke punten van je huis. Fris schilderwerk geeft een aantrekkelijker beeld.
  9. Met een goede entree is al de eerste stap gezetStoepje aangeveegd, ramen gelapt, geen dode planten en bloemen. Een nette entree is goed binnen komen en maakt je nieuwsgierig naar de rest van het huis.
  10. Laat je huis door een ander kritisch bekijkenAndermans ogen zien weer hele andere punten.

Danielle Beekhuis is interieurarchitect bij db interior design.

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media