een initiatief van Obvion hypotheken
Blog
geplaatst op 30 mei 2016

Voor Gijs en Majola zit de grote verbouwing erop. Zij verruilden hartje Utrecht voor een originele jaren 30 woning in Amersfoort. 

Misschien wel de droom van velen: wonen in een jaren 30 huis. Gijs, Majola en hun dochtertje Sara hebben net het stof uit hun kleding geklopt. Hun grote verbouwing zit erop. Een gezellige buurt mét karakteristiek huis moest het worden. Dat is helemaal gelukt!

Huis met historie

Na een korte zoektocht vonden Gijs en zijn gezin precies wat ze zochten. Ze kochten een jaren 30 woning van een oudere dame die haar hele leven daar heeft gewoond. Gijs glundert: ‘Juist dat vind ik mooi: een huis met een lange woonhistorie. En dat voel je’.
De voordelen van een jaren 30 woning zijn legio. Zo hebben de meeste huizen een groot perceeloppervlakte. Dat betekent een lekkere grote tuin en een ruim huis. Vaak zijn het ook hele gezellige buurten waar bewoners erg betrokken zijn. Dat komt omdat veel bewoners hier lange tijd blijven wonen met een mooie mix van allerlei leeftijden door elkaar. Niet zo gek dus dat veel mensen hier willen wonen.

Bieden op inschrijving

‘Ons oog viel op dit huis en onze makelaar liet ons weten dat we moesten bieden op inschrijving’, vertelt Gijs verder. Wat niet automatisch betekent dat degene met het hoogste bod het huis krijgt. ‘Nee, daar komt meer bij kijken, zegt Gijs’. Wat dan? Wij zetten het voor je op een rij:

-De verkoopmakelaar kijkt of degene die geboden heeft, nog een huis te koop heeft staan. Of kunnen de toekomstige bewoners er gelijk in?
– Heeft de bieder de financiering al bijna rond? Wist je dat je al voorbereidingen kunt treffen op het moment dat je een huis op het oog hebt? Door met een adviseur vooraf in gesprek te gaan weet je je financiële mogelijkheden. Vooraf lever je dan alle inkomensgegevens én gegevens van het pand aan bij jouw adviseur.
– Soms helpt het als je de bewoners die het huis te koop zetten, een persoonlijke brief stuurt. Met daarin de uitleg waarom je het huis zo graag wilt hebben. En wat voor plannen je hebt met het huis. Dat is natuurlijk altijd fijn voor de oude bewoner om te zien wat er met het huis gaat gebeuren na verkoop.

De grote verbouwing

Toen de koop gesloten was, kon Gijs aan de slag. Ze wisten waar ze aan begonnen. ‘Werkelijk alle originele details van vroeger zaten nog in het huis’, vervolgt Gijs. ‘Twee schouwen, de kamer en suite mét deuren en overal zaten de originele deuren er nog in. Zelfs de terrazzo vloer was nog intact. Door de relatief lage verkoopprijs, hadden we geld voor een grondige verbouwing. Want er moest veel gebeuren! De keuken en badkamer die erin zaten, waren al 40 jaar oud. Maar er was bijvoorbeeld ook geen centrale verwarming. Omdat we zoveel moesten vernieuwen, konden we het huis helemaal naar onze smaak maken mét behoud van de oude details natuurlijk’, vervolgt Gijs.

Bouwbegeleider

Als je zo’n grote verbouwing voor de boeg hebt, is het raadzaam dat je iemand hebt die de bouw begeleidt. Iemand die overal verstand van heeft en die je vertrouwt. ‘In ons geval was dat mijn schoonbroer die van huis uit badkamerspecialist is. Samen met hem hebben wij de juiste spullen uitgezocht. Dat scheelt zoveel gehannes als je dat allemaal zelf moet doen. Wij zeiden al lachend tegen elkaar: wij hadden de smaak, mijn schoonbroer de kennis. Onze bouwbegeleider had een heel netwerk om zich heen. Van de tegelzetter, tot de keukenspecialist en de verwarmingsmonteur. En heeft namens ons de onderhandelingen gedaan met diverse aannemers voor de uitbouw. Dan is het heel fijn om iemand in huis te hebben die ‘dezelfde taal’ spreekt als de vakspecialisten. Die het totaalplaatje in de gaten houdt.

En het resultaat mag er wezen. Na een verbouwing van drie maanden was het deze Pasen zover. Wij wensen Gijs, Majola en Sara heel veel woonplezier in hun nieuwe huis!

Verbouw-app: deel je mening met ons!

Op dit moment werken we aan een app waarmee je inzicht krijgt en overzicht houdt tijdens een verbouwing. Wat denk jij? Zou een verbouw-app je kunnen helpen? Lees meer achter het idee voor de app en vertel ons wat je ervan vindt. Mis je nog dingen of heb je voor ons dé ideale tip? Laat het ons dan weten!

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media