een initiatief van Obvion hypotheken
Tips
geplaatst op 14 november 2016

Je wilt energie besparen in je huis. Maar hoe je dat doet? Simpel: in slechts 6 stappen is jouw huis groener dan groen, net als je energielabel. Lees hier verder.

Energie besparen kan op verschillende manieren. Kleine aanpassingen zijn al snel gedaan. Zet bijvoorbeeld de verwarming een tikje lager en kruip lekker tegen je lief aan. Ook niet verkeerd. En zorg dat je alle elektrische apparaten uit zet in plaats van op stand-by. Maar wil je écht het verschil maken, dan ga je voor energiebesparende aanpassingen aan je huis. Die vragen eerst een investering, maar leveren je uiteindelijk geld op. Je energierekening gaat namelijk fors omlaag. Hoe je dat doet? Simpel: in slechts 6 stappen is jouw huis groener dan groen, net als je energielabel.

Inspiratie nodig? Lees dan eens het artikel van De Groene Meisjes over Gwendolyn en Marijn. Zij wonen duurzaam, in hartje Rotterdam!

Energie besparen: in 6 stappen ‘the real deal’

De infographic laat zien je hoe ook jij een energiezuinig huis kunt krijgen. Weet je je huidige energielabel? Kijk dan welke stappen je kunt doen om nóg zuiniger door het leven te gaan. En uiteindelijk ook meer geld over te houden aan het einde van de maand. Kijk snel verder.

energie besparen

Niet goed leesbaar? Download de infographic hier.

Energiezuinige stappen financieren?

Energiebesparende aanpassingen leveren je uiteindelijk geld op, maar je moet hiervoor wel een investering doen. Heb je het geld niet liggen? Geen nood! Vaak kun je de kosten meefinancieren in je hypotheek. Je hypotheekverstrekker kan bijvoorbeeld je huidige hypotheek verhogen met het extra bedrag dat je nodig hebt. Dit bedrag komt dan in een potje waaruit je de kosten kunt betalen: het bouwdepot. Soms kun je ook profiteren van subsidies wanneer je energiezuinige aanpassingen aan je huis doorvoert. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Check dan de energiesubsidiewijzer.

Tip! Bekijk ook eens onze tips om je woning energieneutraal te maken of kom erachter welke stappen je kunt nemen om het milieu én je portemonnee te sparen! Nog meer weten? Lees dan vooral ook of je echt ‘zonnend rijk’ wordt met een zonneboiler.

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media