een initiatief van Obvion hypotheken
Plussen en Minnen
geplaatst op 20 november 2015

Het is de ideale manier om onder het schuine dak meer nuttige meters te creëren: het plaatsen van een dakkapel. Maar helaas kleeft er aan deze verbouwing ook een nadeel, namelijk de kans op lekkage. Dit geldt met name voor wie zelf wil gaan klussen. Ben je dit van plan, dan is het belangrijk de risico’s eerst goed in kaart te brengen. Mocht je tijdens het klussen de dakbedekking beschadigen en er lekkage optreden, dan kan dit behoorlijk nare gevolgen hebben. Wie niet heel goed weet waar hij aan begint, kan daarom beter meteen de hulp van een professional inschakelen.

1. Praktische leefruimte

Door een dakkapel te plaatsen maak je van een nutteloze zolder- of bergruimte een functionele ruimte. Doordat er meer ruimte is om te staan kun je van de zolder een slaap- of werkkamer maken. De resterende ruimte onder het schuine dak kun je als opbergruimte benutten door er kasten te maken.

2. Meerwaarde creëren

Een dakkapel creëert meer nuttige meters. Dat komt doordat het grondoppervlak waarop je kunt staan groter wordt. Wanneer je bij de verkoop van je huis de meters grondoppervlak gaat of laat berekenen, tellen de meters waarbij de muur minstens anderhalve meter hoog is. De onderste anderhalve meter bij een schuine wand telt dus niet mee. Hoe meer rechte muren, hoe beter voor je vloeroppervlak en hoe gunstiger voor de verkoopprijs dus.

3. Meer licht

Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor meer licht. Zolderruimtes zijn vaak donker en daarom niet prettig als leefruimte, maar door de ramen in de dakkapel komt een heleboel licht naar binnen. Mooi meegenomen is dat je door de lichtinval ook minder vaak het licht aan hoeft te doen en dus meteen wat energie bespaart!

Heb je toch last van lekkage onder het dak, laat een expert de oorzaak hiervan dan zo snel mogelijk opsporen. De reparatie ervan hoeft niet per se lastig te zijn, dat hangt af van hoe lastig de te repareren plek te bereiken is. Vraag voor dit soort reparaties altijd meerdere offertes aan en vergelijk de oplossing die ze aandragen en de prijzen.

 

Lees ook...
een initiatief van Obvion hypotheken
Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!
Volg Obvion via social media